Wine of Moldova susține Maratonul Internațional Chișinău

Toamna asta, Maratonul Internațional Chișinău are onoarea să fie susținut de Wine of Moldova. Cea de-a cincea ediție a competiției se va desfășura pe 29 septembrie, iar odată ce prima lună a toamnei se va încheia, vom începe pregătirile pentru o altă frumoasă sărbătoare: Ziua Naţională a Vinului 2019. 

Ziua Naţională a Vinului 2019 își sărbătorește majoratul. 

De 18 ani sărbătorim produsul mândriei naţionale printr-un eveniment emblematic pentru ţară şi unic în lume – Ziua Naţională a Vinului (ZNV). În 2019, sărbătoarea tradiţiilor milenare în vinificaţie revine cu o ediţie aniversară, a XVIII-a: mai extinsă, ca spaţiu şi perioadă de desfășurare, mai savuroasă, mai distractivă, ”mai internaţională”.

Data evenimentului rămâne neschimbată – primul weekend din octombrie, adică 5 şi 6 octombrie, în schimb startul sărbătorii va fi dat cu o săptămână mai devreme de vinăriile cu potenţial oenoturistic din ţară, care îşi deschid uşile pentru oaspeţi începând cu 28 septembrie şi până pe 13 octombrie. 

În premieră, pe 5 şi 6 octombrie, Oraşul Vinului se va extinde dincolo de Piaţa Marii Adunări Naționale, cuprinzând Scuarul Catedralei „Naşterea Domnului”, care va găzdui Şcoala Vinului și Curtea Țărănească, iar pe scena din strada pietonală „E. Doga” din Chișinău vor urca cei mai îndrăgiţi artişti autohtoni şi de peste hotarele țării: ”Via Dacă”, ”Vița de Vie” (România), Formația ”Luiku” (Ucraina), Pasha Parfenii, Lupii & Alex Calancea Band, Valentin Uzun și orchestra ”Lykos”, DJ Nico de Transilvania, DJ Markus Lawyer.

Degustarea vinurilor va putea fi făcută în funcţia de regiunea din care provin, standurile celor peste 65 de vinificatori fiind amplasate în baza hărții regiunilor cu Indicaţie Geografică Protejată.

Iniţiativele frumoase merită a fi perpetuate, aşa că vizitatorii ediţiei aniversare a Zilei Naţionale a Vinului vor putea opta, ca şi în anii precedenţi, pentru achiziţionarea unui Carnet al Degustatorului. Acesta va include informații despre vinăriile prezente la ZNV și vinurile oferite spre degustare, 12 cupoane pentru degustare, programul celor 2 zile festive, reduceri pentru tururile vinicole din țară și pentru materialele  promoționale, dar și bilete pentru călătoria cu transportul public. 

De asemenea, conceptul de sustenabilitate, încadrat în eveniment deja de câţiva ani,  va fi extins, astfel Ziua Naţională a Vinului, ediţia a XVIII-a va fi şi mai prietenoasă mediului prin: optimizarea consumului de energie electrică, utilizarea energiei regenerabile, reducerea cantității de deșeuri produse, trierea deșeurilor (colectarea separată), reciclare, utilizarea unor materiale biodegradabile, a mobilierului ecologic etc.

Pe 5 şi 6 octombrie, vino în PMAN să sărbătorim maturitatea celei mai importante sărbători dedicate Vinului Moldovei!

Iar înainte de a degusta cele mai alese soiuri de vin și de a vă desfăta cu bucate tradiționale, nu uitați de mișcare! Înregistrați-vă cât mai curând la Maratonul Internațional Chișinău alegând una dintre distanțele:

— Marathon by #BeActive (42 км 195 м) 

— Half marathon by Technosoft (21 км 0975 м)

— 10 km Race by Naturalis

— 5 km Race by Herbalife

– Fun Run by Iute Credit (1,5 км)

Pentru mai multe informații și pentru a vă înregistra, accesați site-ul oficial al evenimentului: https://marathon.md/ro/Register.

sursă:sporter.md
0
Top evenimente