Chișinăul va găzdui seminarul „Marathon for All”

Mâine, 10 iulie, în Centrul cultural evreiesc KEDEM, care se află pe strada Eugen Doga 5,  se va desfășura seminarul Marathon for All” (Maraton pentru toți), scopul căruia va fi analiza aspectelor legate de participarea la maraton a persoanelor cu dizabilități și de promovare a sportului incluziv în Republica Moldova.

La seminarul „Marathon for All” vor evolua speakeri din Moldova și Marea Britanie. Oliver Buncombe, specialistul organizației WheelPower în dezvoltarea sportului britanic, va prezenta informații despre sportul incluziv în Marea Britanie. Sportivul în scaun cu rotile și maratonistul Ilie Ștefârța, va povesti despre cariera sa sportivă ca persoană cu dizabilități.

Programul seminarului:

10.00 – Înregistrarea;

10:30 - Discursul lui Oliver Buncombe Introducerea în sportul incluziv din Marea Britanie";

11:00 - Discursul lui Jane Ebel Cum se organizează un eveniment pentru persoanele cu dizabilități";

11:15 - Discursul lui Serghei Legheida, reprezentantul organizației sportive Sporter;

11:30 - Întrebări și răspunsuri;

12:00 - Discursul lui Ilie Ștefârța "Cariera mea sportivă";

12:30 - Întrebări și răspunsuri;

13:00 – Prânzul;

14:00 - Oliver Buncombe - Cum se antrenează înainte de cursă";

15:00 - Oliver Buncombe - Scaunul cu rotile și echipamentul clinic";

16:00 - Limbajul gesturilor;

16:30 - Întrebări și răspunsuri.

Mai întâi de toate, maratonul oferă persoanelor cu dizabilități posibilitatea de a-și demonstra talentul sportiv. De asemenea, organizarea evenimentelor sportive pentru persoanele cu dizabilități facilitează adaptarea lor în societate. Seminarul „Marathon for All” va acorda atenția asupra mișcării paralimpice din Republica Moldova.

La seminarul „Marathon for All” pot participa toate persoanele înscrise din timp pe site-ul Sporter.md. Dacă întâmpinați dificultăți în timpul înregistrării, sunați la numărul de telefon: +37379996942.

sursă:sporter.md
1
Top evenimente