Maratonul Chișinău, amânat pentru anul viitor

Maratonul Internațional Chișinău este cea mai mare și mai spectaculoasă competiție de sportivă alergare din Moldova. Dar, cu toate că acest eveniment a devenit deja tradițional, sănătatea și siguranța participanților, fanilor, spectatorilor și voluntarilor rămân o prioritate pentru organizatori.

După discuții îndelungate, s-a decis amânarea competiției până anul viitor: „Maratonul Internațional Chișinău este o mare sărbătoare sportive, care adună în fiecare an peste 18 mii de participanți. Sportivii din alte țări vin special ca să participe. Totuși, dat fiind faptul că situația cu virusul în Moldova rămâne instabilă, nu putem desfășura astfel de evenimente la scară largă fără implicarea unor riscuri. Nu vrem să punem în pericol pe toți cei care au îndrăgit această sărbătoare și care o așteaptă cu nerăbdare”.

Maratonul Chișinău va reveni cu siguranță în 2021 și va fi organizat pe 26 septembrie. Iar competiția pentru copii, Kids Run Day 2021, este preconizată pentru 25 septembrie.

Se întâmplă pentru prima dată în istoria Maratonului Internațional Chișinău ca o ediție a competiției să fie anulată. Cea mai mare cursă pentru sportivi profesioniști și amatori se desfășoară în țara noastră începând cu anul 2015.

Toți atleții care s-au înregistrat deja la acest eveniment își pot transfera taxele de participare pentru ediția din anul următor. Participanții vor primi prin e-mail toate informațiile despre înregistrare.

Dacă aveți întrebări, le puteți adresa printr-o scrisoare la adresa: event@sporter.md sau prin telefon: 078151999, 079996985.

sursă:sporter.md
0