În Chișinău a avut loc seminarul „Marathon for All”

Marți, 10 iulie, în centrul cultural Evreiesc KEDEM a avut loc seminarul „Marathon for All”. Scopul evenimentului a fost analiza problemelor legate de participarea la maraton a persoanelor cu dizabilități și de promovarea sportului incluziv în Republica Moldova.

Seminarul a început la ora 10 dimineața. La acesta au participat persoanele înregistrate în prealabil. În fața publicului au evoluat speakeri din Moldova și Marea Britanie. Invitatul special al evenimentului a fost Oliver Buncombe, specialistul organizației WheelPower în dezvoltarea sportului britanic. El a prezentat spectatorilor informații despre sportul inclusiv în Marea Britanie, a oferit sfaturi despre antrenamentul înainte de curse și a vorbit despre utilizarea eficientă a scaunelor rulante și a echipamentului sportiv. În plus, a diagnosticat și a reparat scaunele cu rotile a oaspeților prezenți la eveniment, demonstrând un mic master class.

În cadrul seminarului au evoluat și speakeri din Moldova. Sportivul în scaun rulant și maratonistul Ilie Ștefârța, a povestit despre cariera sa sportivă ca persoană cu dizabilități. Ilie a participat la diverse competiții naționale și internaționale, unde a unde a ocupat locuri de frunte. Prin exemplul său, el dovedește că și persoanele cu nevoi speciale își pot schimba viața și pot obține rezultate sportive.

Pe parcursul seminarului, publicul a fost informat despre procesul organizării corecte a unui eveniment sportiv pentru persoanele cu dizabilități. Acest lucru a fost explicat de către speakerul Jane Ebel, terapeut muzical din Marea Britanie.

Serghei Legheida, reprezentantul organizației sportive Sporter a povestit despre cum va fi desfășurat maratonul Chișinăuian din 2018. Oaspeții au făcut cunoștință cu regulamentul și traseul maratonului, precum și cu principalele aspecte organizatorice. După cum a subliniat Serghei, în timpul construirii traseului se vor lua în considerație toate condițiile, pentru a face posibilă participarea persoanele cu nevoi speciale la maraton.

Evenimentul a fost predominat de o atmosferă prietenoasă. Participanții au primit răspunsuri la întrebări, recomandările sportivilor experimentați și și-au împărtășit opiniile și experiențele sportive.

Reamintim că cel de-al patrulea maraton internațional va avea loc în Chișinău la data de 30 septembrie 2018. Este important ca sportivii cu nevoi speciale să ia parte la acest eveniment. Acesta și a fost scopul organizării seminarului „Marathon for All”.

Seminarul a oferit ocazia de a acorda atenția asupra mișcării paralimpice din Republica Moldova și a inspirat participanții să-și arate talentul sportiv în viitoarele competiții.


sursă:Marathon.md
0
Top evenimente