Traumeel S va avea grijă de siguranța și confortul fiecăruia la Triathlon TriumphCum să faci față durerilor de spate și să te pregătești pentru Triumph Triathlon

Conform datelor statistice, cel puțin 85% dintre persoanele de orice vârstă suferă de dureri de spate din cauza stilului de viață : atât cei care duc un stil de viață sedentar, cât și sportivii care deseori își supraîncarcă corpul cu antrenamente excesive.


Cum putem preveni durerile de spate: sfaturile și recomandările medicului

Cel mai des întâlnite dureri de spate apar în zona capului, zona umerilor și a gâtului, între omoplați, în regiunea lombară sau dureri care iradiază spre membre. În 90% din cazuri, durerile de spate sunt cauzate în primul rând de dereglări ale mușchilor și ligamentelor datorate activității fizice dezechilibrate, stresului, posturii necorespunzătoare, alimentației slabe și excesului de greutate, și doar restul 10% din cazuri se datorează unor cauze grave.


Pentru a gestiona și preveni durerile de spate care nu sunt cauzate de inflamații, infecții sau leziuni ale nervilor, sunt câteva recomandări:

1. Să luați un curs de gimnastică curativă ușoară pentru a stimula procesele de recuperare. În timpul exercițiului, este important să vă monitorizați cu atenție senzațiile, evitând mișcări bruște și apariția senzațiilor neplăcute.

2. Să duceți un stil de viață echilibrat. Gimnastica elementară,  dar regulată (1 dată pe oră) cu greutăți mici, poate chiar preveni durerile de spate periodice. Este necesar de a acorda  atenție deosebită organizării locului de muncă, de știut cum se ridică și se transportă în siguranță obiecte grele (genunchii trebuie să fie semi-îndoiți, efortul trebuie să provină nu din partea inferioară a spatelui, ci din pelvis).

3. Să țineți sub control stresul. Dacă învățați să faceți față emoțiilor și să identificați momentele care declanșează un răspuns stresant, acest lucru va ajuta la evitarea tensionării musculare inconștiente. Se recomandă utilizarea tehnicilor de respirație și relaxare meditativă.

4. Alimentația corectă. E necesar un aport suplimentar de vitamine, macro și microelemente, precum și de alte substanțe implicate în procesele metabolice: antioxidanți, acizi grași esențiali omega-3 și omega-6, legume și fructe proaspete, citrice, alimente fierte sau gătite pe abur, produse lactate în favoarea cărnii.

5. respectați regimului de somn. Se recomandă somn în întuneric complet și liniște, în încăperi ce posedă o ventilare bună, pe o saltea semirigidă. Este bine de a respecta timpul de culcare dinaintea miezului nopții, cu evitarea meselor abundente, a vizionării filmelor  și a utilizării dispozitivelor electronice.


Ce remedii naturale folosim pentru durerile acute de spate?


Mulți ani de utilizare clinică, în zeci de țări din întreaga lume, permit de a recomanda în tratamentul durerilor de spate preparatul german Traumeel S. Fiind creat pe baza componentelor de origine minerală și vegetală, acest medicament poate ameliora inflamația, elimina durerea și edemele care o însoțesc.


Traumeel S acționează nemijlocit asupra inflamației, contribuie nu doar la eliminarea simptomelor, ci și la finalizarea completă a procesului inflamator. Un astfel de remediu de poate fi de folos multora, în special pentru sportivii care se pregătesc sau participă la competiții în care există o suprasolicitare pe toate grupele musculare.


De aceea, Traumeel S va fi partenerul oficial al Campionatului Național la Distanță Olimpică Triathlon Triumph, cu scopul de a avea grijă de spatele și bunăstarea sportivilor!


Vă reamintim că anul acesta campionatul Triathlon Triumph va avea loc pe 4 iulie, în parcul OrheiLand din Orhei. La competiție pot participa atât sportivii profesioniști, cât și sportivii amatori. Traumeel S va avea grijă de siguranța și confortul fiecăruia!

sursă:sporter.md
0
Top evenimente