Rubicon 2021: Participanții au trecut linia de finiș la Briceni

Sportivii au finisat ultima etapă a cursei Rubicon și au încheiat ștafeta de ultramaraton care a durat trei zile. În 54 de ore și 42 de minute, participanții la ultramaraton au parcurs o distanță de 504 km de la Sudul la Nordul țării.

Traseul a fost compus din 42 de etape, fiecare dintre ele fiind parcursă de câte un grup nu prea mare de alergători. Majoritatea etapelor s-au desfășurat pe teritoriul raionului Cahul, unde sportivii au alergat 78 km. Cea mai scurtă etapă a ștafetei a fost cea din orașul Vulcănești — 7,79 km.

Rezultatele ultramaratonului și numele câștigătorilor se vor cunoaște luni, 22 februarie. Câștigătorii vor fi participanții care au parcurs cea mai mare distanță.

Vă reamintim că Rubicon este o cursă de ștafetă de ultramaraton cu o durată de trei zile, care traversează toată țara. Ediția din acest an a avut loc pe o direcție inversă. Astfel, participanții au luat startul în piața din satul Giurgiulești și au trecut linia de sosire la Briceni.

Pe toată durata cursei, localnicii și partenerii evenimentului i-au sprijinit pe alergători, pe care i-au întâmpinat cu bucate și băuturi calde. În unele localități, participanților li s-au alăturat copiii și reprezentanții administrațiilor locale.

Organizatorii ediției Rubicon 2021 ar dori să aducă mulțumiri pentru sprijin și asistență în desfășurarea cursei: 

— partenerului general: grupul de companii Security Holding — Videosecurity, Victiana Trading House și Orasul meu protejat;

— partenerilor oficiali: BMW Moldova, Camper Moldova și Bemol, producătorul de apă potabilă “OM”, brandul de miere Le Souffle d’Adorre, Traumeel;

— partenerilor: centrul de reabilitare medicală KinetoTerra, Red Bull și Puma Moldova;

— partenerilor media: postul de televiziune TV8, portalurile de știri Point.md și Știri.md.

Cursa a fost susținută de Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP), Ministerul de Interne (MAI), Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC).

Organizatorii își exprimă recunoștința profundă autorităților locale din raioanele și localitățile de-a lungul cărora a trecut traseul Rubicon 2021, în special primarului orașului Hîncești - Alexandru Botnari, primarului și preotului parohiei satului Costuleni, angajaților INSP și șefului lor - Iurii Dementiev, secretarului de stat al MAI - Ianuș Erhan, secretarului de stat al MECC - Ivan Gheorghiu, precum și administrației orașelor Rîșcani, Vulcănești, Edineț și Briceni.

sursă:sporter.md
0