Extinzând hotarele: Maratonul Chișinău, alergat virtual și în India

Duminică, 27 septembrie, s-a încheiat cea mai neobișnuită și mai internațională ediție a Maratonului de la Chișinău — Online Chisinau International Marathon 2020. În această zi, alergătorii în tricourile decorate cu însemnele competiției au putut fi văzuți nu doar la Chișinău, ci și la Ungheni, Bălți, Soroca, în mai multe orașe din Transnistria, în SUA, Italia, România, Grecia și chiar în India.

Întrucât cursa s-a desfășurat în condiții epidemiologice dificile, participanții au fost cei care au ales locul unde vor să alerge. Unii alergători au decis să repete traseul maratonului de la Chișinău și au ales piața principală a țării ca punct de plecare și de sosire. Alții au decis să alerge departe de străzile zgomotoase din capitală – prin parcuri și în afara orașului.

Sportivii au alergat fie singuri, fie cu prietenii și familia sau în compania persoanelor cu aceleași interese de la cluburi și organizații sportive. Au fost respectate toate regulile și măsurile de siguranță.

Maratonul de la Chișinău este o competiție pentru toți. Și pentru cei care fac abia primii pași în alergare. Și pentru cei care au reușit deja să cucerească anumite culmi. Pentru unii participanți a fost prima lor competiție de alergare. Iar pentru alții a fost o provocare, fiindcă au reușit să-și bată recordurile de anul precedent și să alerge distanțe mult mai mari — peste 42 km.

Echipa Sporter mulțumește tuturor celor care au participat la cursa de duminică și au susținut Maratonul Chișinău. Pentru noi toți, acesta nu este doar un eveniment sportiv, ci o adevărată sărbătoare pentru orașul și țara noastră!

Pozele pe care ni le-ați expediat sunt deja publicate pe pagina Chisinau International Marathon. Și foarte curând va fi lansat un after movie al maratonului pe care vi l-am promis să-l facem din filmulețele trimise de voi. Urmăriți pagina noastră de Facebook și nu-l ratați!

Vă mulțumim pentru sprijin și participare! Așteptăm cu nerăbdare ediția Maratonului Internațional Chișinău 2021, care este programat pentru 26 septembrie anul viitor. Competițiile pentru copii vor avea loc pe 25 septembrie.

sursă:
0