Voluntarii - sursa principală de energie în cadrul evenimentelor Sporter

Publicat: 11 iulie 2022

An de an, în Republica Moldova au loc zeci de evenimente sportive, care ar fi greu să ni le imaginăm fără ajutorul echipei de voluntari. Voluntarii din cadrul Sporter sunt o echipă unită, care pun mână la mână organizarea a asemenea evenimente precum Campionatul de Triatlon, Chisinau International Marathon, Wine Run-uri și multe altele.

Recent, pe data de 25 și 26 iunie, în parcul Valea Morilor a avut loc Campionatul de Triatlon, unde voluntarii noștri de asemenea au avut un impact major în buna desfășurare a evenimentului: asigurarea cu fructe și apă în zonele de Pit-Stop, premierea cu medalii la zona de Finish, întâmpinarea voluntarilor în Zona Relax după întreaga cursă și multe alte activități au fost pe umerele voluntarilor noștri.

Ce cred voluntarii despre munca sa în cadrul evenimentelor sportive?

Anastasia Carabanov: “Voluntariatul pentru mine înseamnă totul. Înseamnă cea mai mare pasiune şi cea mai mare lecţie de viaţă. Da, chiar lecţie de viaţă, deoarece voluntariatul oferă posibilitatea de a descoperi lucruri şi oameni noi, dar cel mai important de a te descoperi pe sine însăşi. Recomand cu cea mai mare încredere voluntariatul în cadrul Sporter, deoarece datorită lui am descoperit oameni noi şi superbi, deoarece m-am dezvoltat aşa cum nu am mai făcut-o nicăieri şi deoarece aveţi șansa să participaţi la cele mai tari evenimente din țară.

Mihai Ghenița: “Voluntariatul pentru mine înseamnă noi experiențe alături de oameni noi și timp liber petrecut cum se cuvine. Am ales să fac voluntariat în cadrul evenimentelor sportive deoarece am avut mai multe propuneri din partea prietenilor făcându-mi o imagine pozitivă a acestora. Din activitatea de voluntariat am extras multe experiențe noi, am cunoscut persoane cu care am stabilit relații strânse și care m-au ajutat să-mi înving frica mea de public”

Andreea Rabovilă: “Sportul face parte din viața mea fiind unul din cele mai sănătoase şi influențabile hobby-uri dezvoltate zilnic prin intermediul căruia progresez din punct de vedere fizic precum şi moral.

Voluntariatul este oportunitatea prin care mă pot afirma ca personalitate; reprezintă pentru mine o cale de autocunoaștere, de formare a unor relații cu oameni care mă marchează şi ajută să evoluez multilateral, iar nu în ultimul rând e un punct de recreere prin care îmbin plăcutul cu utilul.

Evenimentele sportive organizate în Republica Moldova mi-au permis să conștientizez că și acasă este posibilă crearea unor festivități care să implice la maxim domeniul social și în același timp ca voluntar să îmi ofere o dezvoltare personală.

Cu siguranță aş recomanda implicarea ca voluntar în cadrul Sporter, deoarece de fiecare dată trăiești emoții și experienţe unice care te lasă cu zâmbetul pe buze și cu o dispoziție bună pe un timp îndelungat, dar și capeți mai multă încredere în tine, întrucât fiecare eveniment organizat te scoate din zona de confort oferindu-ţi o nouă perspectivă asupra propriei persoane și a importanţei sportului în lumea cotidiană.”

Cum este apreciată munca voluntarilor de către echipa Sporter?

Procopi Eugeniu, Project Manager:Voluntarii joacă un rol crucial în organizarea oricărui eveniment sportiv. La Sporter, noi apreciem timpul pe care îl acordă voluntarii și încercam să interacționăm anul împrejur cu ei prin diferite activități educaționale și distractive. Scopul nostru în termen lung este setarea unei platforme de dezvoltare a voluntarilor, începând de la promovarea voluntariatului și identificarea tinerilor activi până la educarea și dezvoltarea viitorilor lideri în domeniul de management sportiv.”

Bejenaru Virginia, Event Manager:Să organizezi un eveniment sportiv nu este ușor: ai nevoie să monitorizezi multe detalii,  puncte de responsabilitate, dar pe lângă aceasta mai este nevoie și de energie pozitivă pe care voluntarii ne-o inspiră. Ajutorul lor este important și de necalculat, însă personal pentru mine ei sunt eroi care țin piept tuturor încercărilor și îți fac însărcinările cu responsabilitate și veselie.
Nu prea cunosc evenimente de amploare unde nu ar trebui voluntari. 
Și momentul cel mai plăcut e că peste un timp ei devin profesioniști și deja nu mai sunt voluntari, ci colegii noștri.”

Certan Iuliana, Assistant Event Manager: “Te-ai gândit vreodată despre rolul voluntarilor în cadrul evenimentelor organizate de Sporter? Eu sunt de părerea că impactul lor asupra momentelor organizatorice este major. Voluntarii sunt cei care nu rămân niciodată indiferenți când este nevoie de ajutor, având un rol important nu doar pentru noi, dar și pentru participanți. Deci, pot afirma cu siguranță că voluntarii sunt piloni importanți în cadrul evenimentelor Sporter. A fi voluntar e o onoare, indiferent de vârstă."

Chiriac Cristian: Community Engagement Manager: "Fiind voluntar, cu siguranță nu-mi imaginam cât de important era rolul meu la acel moment. Voluntarii inspiră - inspiră participanții pe traseul acestora, oferindu-le o sursă în plus de motivație, inspiră oamenii din jur să facă lucruri bune, dând dovadă că lucrul acestora este apreciat și important pentru întreaga comunitate a sportivilor din Republica Moldova. Sporter mereu a fost alături de voluntarii săi. Personal pot spune că voluntarii au cel mai important rol în organizarea evenimentelor sportive de proporții mari, din acest motiv, echipa noastră își propune să creeze o familie de voluntari unde fiecare membru să se poată dezvolta multilateral, unde fiecare să cunoască faptul că munca sa este cu adevărat apreciată și prețuită."

Oricine poate contribui la crearea unei comunități educate, unite prin valori precum perseverența și ambiția, devenind parte a echipei de voluntari Sporter. Cei care doresc să afle mai multe despre oportunitățile de voluntariat din cadrul Sporter, o pot face accesând următorul link.

sursă:sporter.md
0