Sunt cunoscuți campionii naționali ai Moldovei la Triatlon.

La Orhei Triathlon Triumph 2021, s-au stabilit campionii naționali la distanțele olimpice și Super Sprint.

Triathlon Triumph nu este doar primul campionat de triatlon din Moldova. Este, de asemenea, o competiție în care sportivii moldoveni pot concura pentru titlul de campioni naționali.

Astfel, Munteanu Vladislav a devenit campionul Moldovei la distanță olimpică în rândul bărbaților. A parcurs o distanță de 1500 m înot, 40 km cu bicicleta și 10 km alergare în 2:14:39 și a ajuns primul la finish. 

Campion la distanța olympic în rândul femeilor a devenit Zbirnea Natalia. Ea a parcurs aceiași distanță în 2:45:40.

În distanța Super Sprint, Vasilachi Cristian a devenit campion național al Moldovei cu un rezultat de 40 de minute 05 secunde. Această distanță este cea mai scurtă, Triathlon Triumph: 400 m înot, 10 km ciclism și 2,5 km alergare. 

Daria Gutul a devenit prima dintre femei la distanța Super Sprint. Rezultatul ei este de 51 minute 04 secunde.

Organizatorii îi felicită pe sportivi pentru victoria lor și le urează victorii noi și chiar mai strălucitoare în competițiile naționale și internaționale!

Reamintim că Orhei Triathlon Triumph a avut loc pe 4 iulie la Orhei. Atât sportivi profesioniști, cât și sportivi amatori au participat la competiții. Câștigătorii în rândul femeilor și bărbaților au fost determinați la trei distanțe: Olympic, Super Sprint și Olympic Stafeta.


Campionatul de Triatlon a avut loc în Moldova pentru a patra oară.

sursă:sporter.md
0