Sporter a luat premiul pentru dezvoltarea proiectelor inovatoare în Moldova

Organizația sportivă publică Sporter a obținut un premiu pentru dezvoltarea proiectelor inovatoare la Moldova Tourism Forum 2021.

Acest premiu i-a fost oferit organizației Sporter pentru organizarea unui maraton online unic în Moldova — RUNdemia.

“Echipa Sporter a făcut imposibilul: în 7 ani a reușit să schimbe ideea de sport – de la activități pentru nişte ciudaţi la ceva absolut normal. În parcuri era pustiu dimineața, iar acum alergătorii mișună ca furnicile, au loc competiții sportive – un bun motiv de a ne vizita țara. Mulțumesc echipei pentru munca grea, pentru că chiar este o muncă foarte grea”, a remarcat Dmitri Voloșin, director și fondator al organizației Sporter.

La cele două ediții RUNdemia — o competiție de alergare de o săptămână pentru rezultat, au participat circa 400 de sportivi. Împreună au alergat peste 18.000 km. În curând, organizatorii vor veni cu un nou proiect de alergare online, care va uni toată Moldova.

Vă reamintim, evenimentele Sporter vizează popularizarea sporturilor de amatori și a stilului de viață sănătos în rândul cetățenilor, precum și atragerea turiștilor străini în țară. Printre evenimentele organizației se numără: Chisinau International Marathon, cursele vinicole Mileștii Mici Wine Run și Purcari Wine Run, incluse în Agenda anuală a evenimentelor cultural turistice, vitivinicole și sportive din țară – „Pomul Vieții”.

Ca să prindeți întotdeauna știrile și noile evenimente Sporter, urmăriți site-ul oficial al organizației și pagina sa de pe rețelele de socializare.

sursă:sporter.md
0