Orhei - noua capitală a sportului din Moldova.


În acest an, Triathlon Triumph  este găzduit, pentru prima dată, de către Orhei -  oraș în care infrastructura sportivă s-a dezvoltat activ în ultimii ani. Aici se construiesc terenuri de joacă, stadioane și parcuri, se dotează cu echipament școala sportivă. Primăria locală susține că orașul este pregătit să găzduiască turnee și competiții la nivel național și internațional.

În toamna anului trecut, Orhei a găzduit Campionatul Moldovei de ciclism, la care au participat peste o sută de sportivi. Pentru prima dată, organizatorii au ales o mare așezare pentru competiție. Potrivit președintelui Federației de Ciclism Igor Șorin, alegerea a fost în favoarea orașului Orhei, deoarece aici sunt cele mai bune drumuri din țară.

Mândria specială a orașului este parcul de distracții Orheiland, cu un lac de aproximativ 18 hectare (parcul central Ivanos), unde va avea loc Triumph Triathlon. Autoritățile locale promit organizatorilor să asigure securitatea participanților și să le creeze un mediu confortabil.

„Suntem încântați să găzduim Triathlon Triumph. Acesta este un mod de recunoaștere a tuturor eforturilor noastre de a dezvolta infrastructura și de a promova sportul. Desigur, vom face totul pentru a-i face pe participanții să se simtă bine. Sunt sigur că triatlonul va fi primul dintr-o serie de evenimente sportive care vor avea loc la Orhei anul acesta. Pandemia se retrage în cele din urmă și putem organiza astfel de evenimente”, a spus primarul orașului, Pavel Verejanu.

El a adăugat că autoritățile locale sunt gata să coopereze cu federațiile sportive și să salute organizarea unor astfel de evenimente în oraș.

„După succesele FC „Milsami ”, mulți dintre copiii noștri au devenit interesați de fotbal, după campionatul de ciclism, mulți băieți au început să se angajeze serios în el. Poate că, după Triumph Triathlon, viitorii campioni Ironman vor apărea în orașul nostru ”, a spus Verejanu.

Anterior, autoritățile Orhei și-au anunțat disponibilitatea de a găzdui un maraton în oraș și de a ajuta la organizarea acestuia.

Reamintim, cel de-al patrulea campionat de triatlon în aer liber „Orhei Triathlon Triumph 2021” va avea loc pe 4 iulie. Participanții urmează să depășească una din cele trei distanțe la alegere:

— „Super Sprint”: 400 m de înot, 10 km de ciclism și 2,5 km de alergare;

—  „Olympic”: 1,5 km de înot, 40 km de ciclism și 10 km de alergare;

—  „Relay Olympic” (ștafeta): 1,5 km de înot, 40 km de ciclism și 10 km de alergare.

Pe 3 iulie 2021, în cadrul campionatului va avea loc competiția pentru copii „Kids Triumph”. Tinerii triatloniști urmează să facă față unei curse de înot de 200 de metri, de ciclism de 2,5 km și unei curse de alergare de 1 km.

Pentru a vă înregistra și afla toate detaliile despre campionat, accesați site-ul oficial al evenimentului - triumph.md.


sursă:sporter.md
0