#BeActive și depășește 42 km la Maratonul Internațional Chișinău

Pe 29 septembrie, în cadrul Săptămânii Europene a Sportului, în capitală se va desfășura unul dintre cele mai mari evenimente sportive din țară, competiție care anul acesta se va afla la cea de-a cincea ediție - Maratonul Internațional Chișinău. #BeActive susține mișcarea și modul sănătos de viața, astfel va participa la competiție în calitate de partener titular pentru distanța 42km!

#BeActive și European week of sport 2019

„European week of sport” este o mișcare anuală pe scară largă, inițiată de către Comisia Europeană în anul 2015 și care urmărește popularizarea sportului și a activității fizice în rândul europenilor.  

În cadrul acestei mișcări, în multe orașe europene se desfășoară diferite competiții, festivaluri, activități culturale și sportive, la care poate participa orice doritor, indiferent de vârstă și de pregătirea fizică.

Anul acesta, „European week of sport” va avea loc în perioada 23 - 30 septembrie, sub sloganul #BeActive. Acesta este un apel către toți oamenii să rămână activi și plini de energie pe parcursul vieții. Folosind hashtag-ul #BeActive, puteți deveni participantul acestei mișcări și o puteți ajuta să unească toate continentele.

„European week of sport” îi motivează pe europeni să devină mai activi, îi încurajează să ducă un stil de viață sănătos și să practice sportul. An de an, tot mai mulți oameni se alătură mișcării, astfel, de la prima ediție a „European week of sport”, numărul participanților a crescut de la 5 milioane în anul 2015 până la 12 milioane în anul 2018.

Cea de-a cincea ediție a „Maratonului Internațional Chișinău” se va desfășura pe 29 septembrie 2019, de-a lungul străzilor centrale ale capitalei Republicii Moldova.

Participanții urmează să depășească următoarele distanțe la alegere:

- Maraton (42 km 195 m);

- Semimaraton (21 km 0975 m);

- Cursa de 10 km;

- Cursa de 5 km;

- Fun Run (1,5 km);

Pe 28 septembrie, în cadrul evenimentului sportiv, se va desfășura cursa de alergare pentru tinerii sportivi „KIDS RUN DAY”.

Pentru mai multe informații și/sau pentru a vă înregistra, accesați site-ul oficial al evenimentului: https://marathon.md/ro/register

sursă:sporter.md
0
Top evenimente