#BeActive la Săptămâna Europeană a Sportului din Moldova

Pe 23 septembrie, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău va avea loc ceremonia oficială de deschidere a celei de-a cincea Săptămâni Europene a Sportului #BeActive - ”Fii activ. Fii sportiv. Fii pozitiv”. Toate activitățile din cadrul acestui eveniment vor fi dedicate tinerilor amatori ai un stil de viață activ. Săptămâna Europeană a Sportului din Moldova va fi încheiată de „Maratonul Internațional Chișinău”.

În cadrul ceremoniei de deschidere, PMAN se va transforma în cea mai mare zonă din țară, deschisă pentru jocuri și competiții sportive, la care vor putea participa gratuit toți tinerii cu vârsta cuprinsă între 5 și 18 ani.

Pentru participanții la mișcarea #BeActive vor fi organizate: „Ziua Recordurilor”, jocuri în aer liber, fotbal și hochei de masă, jocuri de un minut, quest-uri și multe alte distracții. Cei mai activi și energici vor primi premii valoroase din partea organizatorilor. Iar pentru cei mai mici participanți în piață va fi deschis un orășel gonflabil cu trambuline și tobogane.

Programul evenimentelor va începe la ora 15:00 și va dura până la ora 19:00.

Reamintim, Săptămâna Europeană a Sportului este cea mai grandioasă mișcare sportivă din lume, care reunește milioane de amatori ai unui stil de viață sănătos din peste 40 de țări. Cu fiecare an ce trece, mișcării se alătură din ce în ce mai mulți oameni. Astfel, de la prima ediție a Săptămânii Europene a Sportului, numărul participanților a crescut de la 5 milioane în anul 2015 până la 12 milioane în anul 2018.

Anul acesta, în perioada 23 - 30 septembrie, în mai multe țări vor avea loc simultan zeci de mii de evenimente și competiții sportive sub sloganul #BeActive

Evenimentele din cadrul Săptămânii Europene a Sportului din Moldova sunt organizate de către echipa #BeActive și organizația Sporter, cu sprijinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova.

sursă:sporter.md
0
Top evenimente