Carantina – o bună ocazie de a învăța lucruri utile despre sport

Odată cu venirea zilelor însorite de primăvară, mulți dintre noi și-ar dori să iasă la o alergare sau la sport în aer liber. Dar … suntem în carantină. Asta e, regulile trebuiesc respectate! Mai ales dacă sunteți sau doriți să deveniți sportiv. Ce-ar fi dacă ați petrece acest timp cu folos, ca să învățați ceva nou și interesant despre sport? Cum s-ar spune, să vă aprofundați în teorie. Special pentru asta, v-am pregătit o mică listă de surse de informații utile, inspirație și motivație. La urma urmei, virușii vin și pleacă, dar cunoștințele rămân cu noi pentru totdeauna!

Cartea lui Scott Jurek “Eat & Run. My Unlikely Journey to Ultramarathon Greatness” (“Mănâncă şi aleargă. Incredibila mea călătorie spre glorie în ultramaraton.”)

Cartea lui Scott Jurek “Mănâncă şi aleargă”) este o autobiografie scrisă de un celebru ultramaratonist. Scott a devenit campion al curselor de o zi, câștigător repetat la Badwater Ultramarathon și Western State Endurance Run. Cartea lui ne spune povestea unui om care a schimbat perceperea alergării, percepută mai devreme ca un sport monoton și extenuant.

“Mănâncă şi aleargă. Incredibila mea călătorie spre glorie în ultramaraton.” îi va motiva cei care încă n-au decis să meargă la primul start serios. De asemeni, cartea este o adevărată enciclopedie pentru profesioniștii care au zeci de curse în spatele lor, dar care doresc să-și îmbunătățească rezultatele în competițiile de anduranță. Apropo, dacă vă pregătiți de maratonul de la Chișinău, va fi o lectură foarte utilă!

http://loveread.ec/view_global.php?id=56228

Filmul “McFarland, USA” (2014)

Oare e posibil ca niște băieți obișnuiți din curtea blocului să devină niște sportivi grozavi? Da! Și acesta este purul adevăr. Acțiunea filmului se bazează pe evenimente reale. În 1987, în orășelul McFarland, unde aproximativ 90% din populație sunt refugiați și imigranți hispanici, antrenorul profesionist de atletism, Jim White, pe propriul risc decide să recruteze o echipă de băieți pentru a le dezvolta potențialul și a face din ei sportivi de elită.

Care sunt consecințele unei astfel de idei, veți vedea singuri. Recomandăm acest film mai ales pentru vizionarea împreună cu familia. Îi va cuceri și pe spectatorii care nu prea sunt interesați de alergare.

Articolul “Întrebări și răspunsuri despre organizarea antrenamentelor în timpul epidemiei de coronavirus”

David Newman, profesor în domeniul protecției sănătății de la Appalachian State University răspunde la întrebări și vorbește despre cum să faceți sport fără a vă expune riscului în timpul pandemiei, pentru a nu vă face rău nici vouă, nici celor din jur. https://nogibogi.com/trenirovki-vo-vremya-epidemii-koronavirusa/

Podcastul “Ziua de antrenament”

Podcasturile sunt un lucru minunat în perioada carantinei. Vă recomandăm podcast-ul triatlonistului rus Vladimir Markin. În primul rând, este implicat în subiect și realizează un interviu „despre viața sportivă” cu alergători ruși și experți în disciplinele triatlonului. Iar în al doilea rând, podcasturile sunt cu adevărat utile: invitații își împărtășesc experiența personală, începând cu organizarea antrenamentelor, nutriția și alegerea pantofilor și terminând cu istorii unice.

https://trainingday.podster.fm/

Sperăm că aceste informații vă sunt utile! Și dacă tot vorbim de casă, nimeni nu a interzis antrenamentele de interior. Mai mult decât atât, acum aveți ocazia să faceți exerciții de înviorare online, împreună cu antrenori profesioniști de la Sporter.

Sesiunile de antrenament “Trezește-te cu Sporter” sunt difuzate în direct, în fiecare dimineață, la ora 9:00, pe pagina Sporter de pe Facebook și Instagram.

Ne antrenăm împreună și, bineînțeles, respectăm regulile de siguranță în perioada pandemiei!

Vă dorim tuturor sănătate, forță și răbdare!

sursă:sporter.md
0